У Львові вимагають навести лад із набором у дитсадки

IMG_1889

Депутат Юлія Гвоздович вимагає вдосконалити електронну систему зарахування дітей у дитсадки,

Депутат Львівської міськради Юлія Гвоздович вимагає вдосконалити електронну систему зарахування дітей у дитсадки, передає кореспондент Дивись.info.

За інформацією депутата, у Львові стабільно зберігається надвисокий рівень навантаження дітей у дошкільних навчальних закладах з розрахунку на 100 місць – 175 осіб. Це один із найвищих показників наповненості ДНЗ в Україні. У зв’язку з цим в 2017 році при формуванні груп у ДНЗ фактична кількість дітей перевищує планову наповнюваність (групи для дітей до трьох років – більше як 15, від трьох – понад 20 дітей).

При цьому, за словами депутата, незрозумілим є порядок доповнення планової кількості місць у групах до фактичної. Відповідно до даних управління освіти ЛМР, відхилення від планової наповненості груп до фактичної коливається в межах 50% в середньому по Львову.

Таким чином створюється можливість корупційного зловживання, коли завідувач дитсадка самостійно може доповнювати групи дітьми.

Відтак, депутат просить надати копії документів про використані кошти на розробку та підтримку електронної системи реєстрації в дошкільні заклади міста Львова, внести зміни до порядку набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до дошкільних навчальних закладів м. Львова в частині публікації інформації про ДНЗ, а саме:

  • інформацію про граничну наповненість груп;
  • кількість та перелік поданих заяв для зарахування до групи в загальному порядку;
  • перелік зарахованих дітей до ДНЗ;
  • наявність вільних місць у ДНЗ та зобов’язати керівників ДНЗ постійно оновлювати інформацію про наявність вільних місць на зарахування дітей у новому навчальному році.

Крім цього, на думку депутата, недоцільною нормою є можливість реєстрації новонароджених дітей до одного року з 1 січня наступного року за роком народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: