80 кілометрів спускних трас: з'явилися подробиці щодо нового «Буковелю» на Львівщині

LAHlUCMK2m8
Фото ілюстративне

OKKO Group (Концерн «Галнафтогаз») розглядає можливість будівництва курорту у Славському, який за масштабами може стати конкурентом «Буковеля».

Як стало відомо журналістам Дивись.info від голови райради, наразі деталей проекту ніхто не розголошує, адже зараз є лише передпроектні позиції.

80 кілометрів спускних трас

«Зараз рано говорити, як це все буде розвиватися, бо зараз є лише передпроектні позиції над якими працювали австрійці, - розповів голова Сколівської райради Микола Романишин. - Як це буде виглядати? 60 кілометрів спускних трас - це є Рожанка-Волосянка, оцей хребет, і ще 20 кілометрів трас - це гора Тростян».

«Щодо інших речей, там буде задіяний не тільки «Галнафтогаз», а інші інвестиційні компанії. Зараз стоїть питання щоб був проект, а він ще не готовий. Робочий проект буде не швидше ніж у 2018 році, до осені, - додав Микола Романишин. - А реалізація швидше за все уже в 2019 році. Щодо людей, які до нас зайшли, то я бачив багато інвесторів, думаю вони найближчі до реалізації цього проекту».

Він додав, що кошторис проекту теж грандіозний - на кількасот мільйонів євро.

«Це проект на кілька сотень мільйонів євро. Інвестуватися будуть різні кошти, кожен зможе знайти своє місце, якщо матиме бажання туди вкладати кошти. Тобто це не буде монополія однієї структури, буде можливість дуже багатьом компаніям долучитися до реалізації цього проекту», - розповів Дивись.info голова Сколівської райради Микола Романишин.

Все залежить від Славської ОТГ

За його словами майбутнє проекту безпосередньо пов’язане із створенням Славської ОТГ. «Це залежить від багатьох факторів - хто буде головою, які будуть депутати, чи буде в них бачення стратегії чи лише бажання ділити землю, бо тоді проект може не розпочатися. Щодо майбутньої інфраструктури інформації наразі немає, є лише фантазії деяких людей, але зрозуміло, що це буде суперсучасний гірськолижний курорт. Наміри «Галнафтогазу» дуже амбітні. Вони готові реєструвати інші фірми, (компанія «ОККО-Рітейл» уже перереєструвалася зі Львова у Славське – ред.) щоб була серйозна податкова база і ми могли розвивати інфраструктуру», - додав голова районної ради.

Як писало вчора видання Mind.ua, на Львівшині планують створити "другий Буковель".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: