Львівський виконком із суперечками дозволив звести «свічку» на Любінській

Разрешение-на-реконструкцию

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію

Львівський виконком дозволив реконструювати нежитлову будівлі у житловий комплекс на вул. Любінській, 93.

гр. Барщовським Т. Я. нежитлової будівлі у житловий комплекс з вбудованими та прибудованими приміщеннями комерційного та громадського призначення, підземним паркінгом на вул. Любінській, 93, передає кореспондент Дивись.info.

Йдеться про територію колишнього кінотеатру «Галичина».

Згідно містобудівних умов та обмежень, на місці колишнього кінотеатру постане цілий комплекс: будинок № 1 – 10 поверхів; будинок № 2 –20 поверхів; будинок № 3 – 7 поверхів; будинок № 4 – 6 поверхів; будинок № 5 – 2 поверхи.

На ділянці, площею 0,6459 га планується будівля змішаного використання: з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення при умові поверхового розділення різноманітних видів використання.

«У цьому комплексі буде приблизно 200 паркомісць, діятимуть чотири кінотеатри, дитячий центр і торгові приміщення. Буде три поверхи офісних приміщень, все решта – житло», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Під час обговорення проекту виникли побоювання, що майбутні  мешканці не будуть витрачатися на паркінг, натомість заставлять своїми автівками сусідні двори.

«Моя принципова позиція щодо майбутнього, це місто без машин. Якщо люди купують  автомобіль, вони повинні мати гроші на стоянку або на гараж.  У Відні, Гамбургу обмежують до 10% в новобудовах паркомісця. Я за те, щоб місто максимально обмежувало і витісняло з дворів машини. На Сихові в багатоповерхівці може бути 200 мешканців і 3-4 автомобілісти, які займають 25% спільної площі. Це непорядно, треба вздовж проспектів робити лінійні паркінги», - заявив Чаплінський.

Дискусія також виникла навколо поверховості. На зауваження чи не забагато поверхів головний архітектор заявив, що це нормально.

«Дуже скучний силует вулиці Любінської, і тому та «свічка» двічі обговорювалася на містобудівній раді і дуже схвально, одноголосно була проголосована».

На зауваження чи радився хтось з місцевою громадою Чаплінський відповів, що законодавство цього не вимагає.

«Якщо ми щодо кожного об’єкта будемо радитися з громадою, то я даю руку на відсіч що у 100% випадків, громада буде проти», - заявив Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: