У Польщі затримали двох осіб, які зірвали і топтали український прапор

flaga_polska_ukraina_isajew-1024x683

Двох громадян, які зірвали і топтали український прапор у місті Свідниця, затримала Муніципальна поліція. Повітове відділення поліції відкрило справу за фактом наруги над державним символом.

Про це повідомляє prostir.pl.

10 вересня у місцевості Свідниця, що поблизу Вроцлава, двоє молодих громадян намагалися зірвати прапор з фасаду будівлі Судецької промислово-торгівельної палати. О 5:55 ранку це помітили оператори місцевих камер.

«Жінка з чоловіком зірвали прапор, після чого вирушили в напрямку вул. Франчішканської, де кинули прапор України на землю і почали топтати. Затримана 20-річна жінка і 25-річний чоловік», – повідомив виданню Яцек Буджішевський з Муніципальної поліції .

За фактом наруги над державним символом Повітове відділення поліції розпочало досудове розслідування.

«Підозрювані є мешканцями Свідниці. Після проведення досліджень з’ясувалося, що обидва громадяни перебували під алкогольним сп’янінням. Поліція розслідує справу за фактом крадіжки, нищення майна і зневаги по відношенню до символів іноземних держав», – сказала в інтерв’ю прес-офіцер Маґдалена Зонбек.

Прес-офіцер також нагадала, що справа буде відноситися до Статті 137 Карного кодексу: «Публічна демонстрація зневаги, нищення, пошкодження чи усування гербу, прапору чи іншого державного знаку, загрожує штраф і обмеження або позбавлення волі до одного року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: