Львівщина та Луганщина домовилися «зшивати» Україну

150557244559bd365d09d21

На Львівщині підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі

На Львівщині підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму, передає кореспондент Дивись.іnfo.

Декларацію підписали  міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, заступник голова Луганської ВЦА Ольга Лішик.

«Сьогодні ми підписали Меморандум про співпрацю дуже важливого проекту. Проекту, який повинен зшивати Україну.  Джерело такого натхнення є насамперед в освіті – в наших дітях. Цей проект виник не на порожньому місці, а з доброї волі, ініціативи львів’ян і луганчан, щоб обмінюватися своїм досвідом. Така ініціативи – це  модель, взаєморозуміння і співпраця в сфері освіти між різними регіонами України. Це не просто гасло «Схід і Захід разом», а реальні дії та велика праця», - заявила Лілія Гриневич.

«Ми сьогодні говоримо про те, що хочемо створити постійну лінію дотику між 15 школами Львівщини та 15 школами Луганщини. Це буде пілотний проект в Україні», - заявив Олександр Ганущин.

Сторони задекларували спільну підготовку проекту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», що подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу,  у рамках  Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Проектом передбачено встановлення обладнання для проведення відеоконференцій та інтерактивної дошки у 30 класах для вивчення історії і української літератури пілотних середніх шкіл, а також проведення ремонтних робіт у цих приміщеннях; організація літніх шкіл у Львівській області та Республіці Польща для вчителів історії та української літератури зі шкіл Львівської та Луганської областей; організація двох інтеграційних літніх таборів «Літня академія» для школярів з Львівської та Луганської областей, а також проведення спільних краєзнавчих таборів; організація конкурсів «Історія моєї малої батьківщини» та з мовознавства серед учнів 9-11 класів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: