У НАТО заявили, що зберігають перспективу членства України в Альянсі

nato_37-1

НАТО дотримується політики «відкритих дверей» щодо України. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Таджан Ілдем під час панельної дискусії на конференції Yalta European Strategy.

НАТО дотримується політики «відкритих дверей» щодо України. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Таджан Ілдем під час панельної дискусії на конференції Yalta European Strategy у суботу, 16 вересня, пише Тиждень.

Представник керівництва Альянсу, зокрема, нагадав що «досі діє рішення бухарестського саміту 2008 року» (про те, що «Україна одного дня стане членом НАТО»).

«Ми маємо зберігати перспективу членства в НАТО для України як європейської країни, не дозволяючи жодній іншій країні, в тому числі Росії, мати право вето щодо вступу», - заявив він.

«Стабільна суверенна і незалежна Україна має ключове значення для євроатлантичної безпеки. Тому члени НАТО настільки тверді у підтримці України і ніколи не визнають незаконну анексію Криму», - додав він.

Заступник генсека нагадав, що є дві умови для приєднання: «Країна має вирішити приєднатися, а Альянс повинен ухвалити рішення консенсусом».

Він також нагадав присутнім, що НАТО має доказ того, що політика відкритих дверей діє на практиці, а не є лише декларативною. Таким доказом, за його словами, стало приєднання Чорногорії до Альянсу.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко не виключив можливості проведення референдуму стосовно приєднання України до Європейського Союзу і НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: