Опубліковано список українських олігархів, яким Кіпр видавав паспорти

cyprus_1395922_1920_id16653_650x410_1_650x410

Зокрема, в списку опинилися Ігор Коломойський і Костянтин Григоришин.

Опубліковано список олігархів з Росії та України, яким уряд Кіпру з 2013 року видав паспорти в обмін на грошові інвестиції. Про це повідомляє видання Guardian.

Зокрема, в списку опинилися Геннадій Боголюбов і його колишній бізнес-партнер Ігор Коломойський, які заснували «ПриватБанк» і були його найбільшими акціонерами, поки банк не був націоналізований урядом України в 2016 році.

Так, за словами адвоката Боголюбова, його підзахисному було надано кіпрський паспорт в 2010 році «в результаті того, що він вніс істотні інвестиції в країну (через певні компанії) і повністю виконав вимоги законодавства в той час".

Представник Коломойського також заявив, що «йому (Коломойському, - ред.) було надано громадянство Кіпру в знак визнання його значних інвестицій у цю країну».
У списку також знаходиться Костянтин Стеценко, який є керуючим партнером Invest Capital Ukraine. Зазначено, що Стеценко був уповноважений консультувати президента України Петра Порошенка щодо продажу кондитерського бізнесу.

Крім того, в списку виявився Костянтин Григоришин - найбільший інвестор української компанії Energy Standard Group.

Серед російських олігархів, які опинилися в списку, власник «палацу Путіна" під Геленджиком Олександр Пономаренко і засновник, комерційний директор «Северстальтранса»і колишній член Експертної ради Росії Микита Мішин.

Додамо, уряд Кіпру з 2013 року отримав понад 4 млрд доларів на схемах з видачі паспортів в обмін на грошові інвестиції, у тому числі щодо українських і російських олігархів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: