Сьогодні відбудуться громадські слухання щодо парку «Знесіння»

114_Stezhkamy_parku_Znesinnya_5

Сьогодні, 18 вересня, о 18:00 у Великій сесійній залі Львівської міської ради відбудуться громадські слухання оновленого Проекту організації території парку «Знесіння», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об'єктів.

Сьогодні, 18 вересня, о 18:00 у Великій сесійній залі Львівської міської ради відбудуться громадські слухання оновленого Проекту організації території парку «Знесіння», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об'єктів, повідомляє Форпост.

Зокрема, як повідомив науковий керівник проекту Юрій Криворучко, це документ у вигляді детального плану, який показує, як «організм» – регіональний ландшафтний парк «Знесіння» – має функціонувати в структурі цілого міста.

«Це основна проблема, тому що це природоохоронний об’єкт  з інтенсивними господарськими функціями, з різним статусом територій від приватного до громадського користування, музей народної архітектури і побуту. Тобто тут є великий діапазон юридичних, правових, господарських, природних компонентів і аспектів. Тому завданням детального плану Знесіння є концептуальне вирішення цих питань».

Водночас, захисники парку б’ють на сполох, мовляв, цим проектом передбачено забудову парку.

«У Великій сесійній залі Lviv Town Hall​ відбудуться громадські слухання проекту організації парку «Знесіння», яким передбачено забудову північної частини парку котеджним містечком, а також прокладення 30 (!!!) гектарів вулиць і доріжок. Проект вже двічі відхилявся за останніх кілька років, однак його знову намагаються пропхати... Просимо всіх небайдужих львів'ян прийти на Громадські слухання і не дати знищити ландшафтний парк «Знесіння»!» - написала на своїй сторінці у Фейсбук активістка Наталя Пилатюк.

Також Наталя Пилатюк додала, що у вівторок, 19 вересня, о 14:00, відбудеться чергове засідання у Львівському апеляційному господарському суді по апеляції забудовника «Архібуда» щодо скасування ним договору оренди по ділянці на вул. Довбуша 15.

«Дуже сподіваємося, що, вислухавши всі сторони, суд нарешті прийме правильне рішення і справедливість візьме гору хоч у цьому питанні парку Знесіння», – додала активістка.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: