У Гарнізонному храмі злодій поцупив церковний одяг

70347024

15 вересня у Львові обікрали Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, який збирає допомогу для бійців АТО на передовій та в якому прощаються із загиблими на Донбасі.

«Два чоловіки у мене викрали куртку, ключі від машини. Після цього її пограбували», — розповів працівник Гарнізонного храму Тарас, повідомляє Громадське радіо.

Він додав, що викрали також підрясник священика. Про викрадення пожертв на церкву чи грошей, які люди віддавали на допомогу армії невідомо.

«Як я розумію, злодії проходять по справі, як свідки», — сказав працівник Гарнізонного храму.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 15 вересня із заявою про крадіжку звернувся священик. Він повідомив, що з підсобного приміщення храму викрали церковний одяг. Правоохоронці встановили, що крадіжку з храму скоїв 19-річний львів’янин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України. (Крадіжка — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років).

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, відомий у Львові як костел Єзуїтів, знаходиться у центрі міста неподалік Ратуші. Священики їздять на передову Донбасу та у храмі збирають кошти на допомогу бійцям АТО, крім того, там часто проходять благодійні виставки та концерти. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла проходять прощання із загиблими в зоні АТО військовослужбовцями та волонтерами. У храмі діє Центр військового капеланства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: