Як на Львівщині судили Саакашвілі (фоторепортаж)

IMG_3657

Сьогодні, 18 вересня у Мостиському районному суді розглядали адміністративну справу Держприкордонслужби проти Міхеїла Саакашвілі щодо незаконного перетину кордону.

На судовому засіданні побував кореспондент Дивись.info.

Ще до початку суду Мостиська буквально окупували журналісти, а також противники і прихильники екс-президента Грузії.

Група чоловіків, що представилася місцевими жителями розгорнула плакати із гаслами, спрямованими проти колишнього очільника Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Потім під будівлю суду стягнули правоохоронців-спецпризначенців - частина їх вишикувалася безпосередньо біля суду, ще частина – лишилась в автобусах.

На суд Саакашвілі прибув у вишиванці, разом із ним був його адвокат, якого журналісти пам'ятають ще зі вручення підозри у Львові.

О 16.30 судове засідання розпочалося. Лінія захисту була очікуваною: невчасно складений протокол, законність паспорта громадянина України, надзвичайна ситуація на кордоні. Однак, прикордонники наполягали - права на в'їзд в Україну Саакашвілі не мав.

Аргументи сторін разом із палкими промовами політика про те, що "це справа не про мене, це справа про кожного громадянина України" суд вислуховував близько двох годин, після чого адвокат Саакашвілі попросив у прикордонників документи, долучені до справи, на вивчення.

Відтак, було вирішено, що завтра, 19 вересня, відбудеться передача документів адвокатам Міхеїла Саакашвілі, а вже цієї п'ятниці, 22 вересня, суд збереться знов.

«Ми повинні з'ясувати, чи діяв генерал Єгоров, який був у пункті пропуску прикордонників відповідно до їх нормативних актів, які регламентують порядок дій прикордонників при повідомленні про мінування об'єкту, - повідомив журналістам адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала.

Тому що нам розказував генерал Єгоров, що згідно з інструкціями, ми маємо повертатись на територію Польщі тоді, коли пункт пропуску заміновано. Ми хочемо перевірити, чи відповідає це дійсності і тоді дати оцінку, чи відповідає це його діям і нашим діям у подальшому».

Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: