Читацький рай: де у Львові можна відвідати унікальну бібліотеку (фоторепортаж)

уку

Мультифункціональний Центр митрополита Андрея Шептицького, який проектував німецький архітектор, відкрили цього місяця на території студентського містечка УКУ.

З вересня львів'яни та усі охочі можуть відвідувати новостворений Центр митрополита Андрея Шептицього. Умовно він розділений на чотири зони, - розповідає жуорналіст Дивись.info.
Тут є бібліотека, коворкінги, кафе та навіть сувенірна крамничка. Крім того, на першому поверсі облаштована зона для дітей. За словами директора Центру Олега Яськіва, батьки зможуть лишати малечу тут на чергових, а самі матимуть змогу попрацювати.
«На будівництво Центру ми витратили близько 150 мільйонів гривень. Ці гроші вдалося зібрати за сім років», - каже керівник.
Проектували Центр Шептицього у співпраці два архітектурних бюро: німецьке, Behnisch Architekten, Штефана Беніша та львівське, AVR, Юліана Чаплінського. Закордонні спеціалісти розробляли зовнішній вигляд будівлі, а українські - внутрішній.
Збудувати Центр вдалося за два роки. Олег Яськів каже, що нічого подібного в Україні не існує - це унікальний проект. Завітати до Центру можна вже зараз. Читацький квиток на місяць коштує 100 гривень, а разовий вхід - 15 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: