Медикам боргують майже 82 мільйони гривень

81ec30f3c86bca4f0458fcb223ad0fc61439485987

Уряд запевнив, що погасить заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця року.

Це сталося за результатами зустрічі представників Уряду та МОЗ з Профспілкою працівників охорони здоров’я 15 вересня. Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість становить 81,7 млн. грн.

Про це повідомили у МОЗ.

Окрім того, щоб запобігти виникненню заборгованості із виплати зарплати медикам, які систематично трапляються наприкінці року, МОЗ підготувало проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», який було погоджено ухвалити на найближчому засіданні Кабінету міністрів України.

«До сьогодні кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров’я не були можливими через застарілу систему управління, оновити яку має медреформа, – стверджує в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. – Без ухвалення відповідних Законів парламентом ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість по зарплатах і надалі виникатимуть щороку. Саме тому команда МОЗ підтримує прагнення медиків змінити такий стан справ і робитиме все від неї залежне, щоб парламент ухвалив законопроекти № 6327 та №6604, необхідні для старту медичної реформи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: