Львівська область — шоста за кількістю проведених закупівель через Prozorro

tender

У першому півріччі поточного року у Львівській області провели 22 тисячі 773 закупівлі.

 

Про це під час прес-конференції, 20 вересня, повідомив директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів, інформує Дивись.info.

Львівщина обіймає 6 сходинку серед усіх областей України за кількістю проведених закупівель через систему Prozorro. За словами Романа Филипіва, є об’єктивні причини, чому так.

«Основна та, що більшість закупівель відбуваються у тих регіонах, де є більша мережа розпорядників бюджетних коштів, більша потреба у закупівлях, тому воно носить достатньо суб’єктивний характер. Але те, що є певна ніша у Львівській області, яку треба заповнювати і потрібно усіх розпорядників переводити у систему Prozorro — це так», — каже директор департаменту.

Роман Филипів зауважує, що мова йде насамперед про допорогові закупівлі, бо Закон України про Публічні закупівлі визначаєє: будь-яка закупівля товарів і послуг, яка перевищує 200 тисяч гривень, повинна обов’язково відбуватися у системі, як і будь-яка закупівля робіт, яка проводиться на рівні вище 1,5 млн грн. Все інше — це допорогові закупівлі.

«У Львівській області є доручення голови ЛОДА, яке зобов’язує усіх розпорядників бюджетних коштів проводити закупівлі у системі Prozorro, якщо їх вартість по товарах і послугах перевищує 10 тисяч гривень. Але ще багато розпорядників, і насамперед це органи місцевого самоврядування, на систему дивляться здалека. Те, що обов’язково треба проводити у ній, вони проводять, але допорогові — ні, вони укладають пряму угоду», — додав Роман Филипів.

Нагадаємо, Львівщина зекономила на державних закупівлях понад півтора мільярди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: