Ще один учасник акції в Гряді в усьому зізнався, розкаявся і свідчить проти подільників

17618843_1510534489010880_1908112673_n

Жовківський районний суд виніс вирок ще одному учаснику акції з перекривання траси Львів-Рава-Руська 29 березня. Чоловік повністю визнав свою провину, відтак його засудили до п’яти років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим терміном – два роки.

Жовківський районний суд виніс вирок ще одному учаснику акції з перекривання траси Львів-Рава-Руська 29 березня. Чоловік повністю визнав свою провину, відтак його засудили до п’яти років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим терміном два роки.

Вирок суду від 14 вересня був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень 19 вересня.

У ході слідства було встановлено, що львів’янин вже раніше притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство. У грудні 2013 його засудили до ув’язнення строком на півтора року, але вже у червні 2014-го звільнили, згідно із Законом «Про амністію у 2014 році».

Слідчі з’ясували, що підсудний 28 березня вступив у змову ще з двома особами, які пообіцяли йому заплатити за участь в акції з перекриття траси у селі Гряда.

«…залучивши ОСОБА_5 організував проведення незаконного масового заходу по перекриттю автомобільної дороги державного значення на території Львівської області для розповсюдження інформації про наявність у Львівській області конфлікту між українцями та поляками на ґрунті утисків останніх за національною ознакою, розпалювання національної ворожнечі, створення атмосфери невдоволення серед мешканців Львівщини фактом перебування області або окремих її адміністративно-територіальних одиниць у складі України», – йдеться у матеріалах справи.

Обвинувачуваний забезпечив прибуття 29 березня до Гряди півсотні людей, а безпосередньо під час перекриття траси керував діями 100-150 осіб. Зрештою дії чоловіка призвели до утворення заторів на дорозі державного значення.

Крім того, він копнув у груди начальника Жовківського відділення поліції.

Відтак підсудний обвинувачувався за трьома статтями: за ч. 2 ст. 110, 293, ч.2 ст. 345 КК України.

Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

  1. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 293. Групове порушення громадського порядку

Організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активна участь у таких діях -

караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Стаття 345. Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу

  1. Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків -

карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

21 серпня прокурор та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості, згідно з якою підозрюваний надав та зобов'язується і надалі надавати максимальне сприяння у проведенні кримінального провадження щодо нього та інших співучасників злочину.

Суд виніс вирок призначити остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна, а на підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування призначеного основного покарання з випробним терміном два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: