В Україні розробляють мобільні додатки до книг для мультиплікаційності і розваг, - видавець Олег Рибалка (інтерв'ю)

21895253_1562582173780861_1432465031_o

Про те, чим кардинально відрізняється видання дитячих книг від усіх інших, чи заважають електронні носії розвитку книговидавництва і чому варто було взятись за Антологію українських письменників Донбасу, в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів директор «Фонтану казок» і засновник «Легенди» Олег Рибалка.

Про те, чим кардинально відрізняється видання дитячих книг від усіх інших, чи заважають електронні носії розвитку книговидавництва і чому варто було взятись за Антологію українських письменників Донбасу, в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів директор «Фонтану казок» і засновник «Легенди» Олег Рибалка.

«Становлення людини, становлення її цінностей, свідомості національної, людської гідності базуються якраз на тому культурному, що вона споживає. І література - це один із важливих сегментів цього споживання, - розповів Олег Рибалка. - І в цьому плані я вважаю, що видавати дитячу літературу важче, ніж дорослу, тому що доросла література не формує особистість. Цю літературу ви споживаєте свідомо. А якщо ти будеш видавати неякісну книжку, де є неякісний контент, який буде негативно впливати, руйнувати дитину? То це дуже велика відповідальність! Дитяча книжка може принести багато шкоди».

«Письменників, які вважають себе письменниками, багато. А якісних текстів письменників, які дійсно відчувають дитину, відчувають те, що зараз актуально, відчувають те, що можна писати (бо це відчуття у дитячій літературі дуже важливе), таких якраз небагато, - поділився видавець. - Ми, наприклад, у «Фонтані казок» започаткували конкурс "Напиши книжку про мене", який мав відкривати нові імена і долучати дійсно якісні тексти в сучасну українську дитячу літературу. Відбувся уже третій сезон конкурсу і ми мажмо достатньо багато нових книжок, над якими будемо наступного року працювати».

Читайте також: «Хірургія – це залежність». Як Генрі Марш презентував нову книгу у Львові (фото)

Олег Рибакла також додав, що розвитку книговидання сучасні технології не заважають, адже завжди аудиторія для паперової книги знаходиться. Він додав, що у західних країнах продажі електронних версій досягають лише 15% загального тиражу, все інше - паперові книги. Наразі, за його словами, "бум" на електронні книги в Україні пройшов, а натомість видавці намагаються використати нові технології, аби збагатити свій продукт.

Частина команди видання Антології "Порода"

«Зараз розвивається такий напрямок, як додатковий entertainment, тобто додаткові розваги вже електронні до реальної книжки, тобто додатки на смартфоні, які разом з книжкою додають ще щось: або якусь інформативність, або мультиплікаційність, або віртуалізацію, - додав видавець. - Я знаю, що в Україні такі речі розробляють, але чи воно активно продається-використовується, я не знаю».

Відео: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: