Супрун розповіла, як стала лікарем у Штатах

018046a-suprun-yliyana-1320
Уляна Супрун. Фото: Українська правда. Життя

Працювати в.о. міністерки охорони здоров’я України Уляна Супрун почала тільки у 30 років.

Про це вона заявила під час зустрічі зі студентами у Львові, інформує Дивись.info.

В.о. міністерки охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла львівським студентам, як стала лікаркою у США. Для цього, каже Супрун, їх довелося провчитися до 30 років.

«Я навчалася 12 років у школі. Потім пішла на 4 років бакалаврату в університет.  За це треба було заплатити, але я сильно добре навчалася і мені дали за академічну роботу стипендію, яка покрила витрати за університет. Утім помешкання, книжки, все інше — ми оплачували самі», — згадує Супрун.

Для подальшого навчання їй довелося взяти позику у банку у 125 тисяч доларів. В.о. міністерки вступила до медичного університету, де конкурс був близько 25 людей на місце. Після цього вона подалася на річну інтернатуру.

«Я вибрала одну з найбільш конкурентних спеціальностей — діагностичну радіологію і попала туди. Я добре вчилася, професори надали мені рекомендації, але там була тисяча студентів на місце! На цей час я і досі мала борг у 125 тисяч. Під час своєї інтернатури я заробляла 25 тисяч доларів. З них 40% йшли на податки. Щоби заплатити за квартиру, треба було ще 800-1000 доларів. Я працювала кожен день по 12 годин, а на третій — чергувала по 36 годин», — зазначає Супрун.

Після цього в.о. міністерки вступила на резидентуру на 4 роки, де заробляла до 30 тисяч доларів. Після цього був ще рік спеціалізації.

«Працювати я почала у 29-30 років. Перший рік я заробляла 100 тисяч доларів, з яких 40% — податки. Лишається 60 тисяч. 1500 доларів — квартира, від якої я 45 хвилин їхала на роботу. Плюс медична страховка, плюс борг — у нас знову не лишалося грошей. Більше я почала заробляти, коли вже мала свою клініку», — додає Уляна Супрун.

За її словами, українські студенти не мають постійно очікувати виплати стипендій від держави.

«Коли мені кажуть, у нас немає досить стипендії, я згадую тих студентів, які зі мною йшли до університету, які навіть не могли їсти, але так хотіли бути лікарями, що позичали будь-де гроші. Держава не має нам все давати. Може візьмете на себе трохи відповідальності? Держава повинна менше втручатися у життя людей. І так має бути в освіті також», — підкреслила Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: