Як зміна керівника заповідника «Нагуєвичі» позитивно впливає на розвиток комунального закладу (фото)

IMG_4267

Новий директор історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Боган Лазурак розповів чим живе музей, як планує збільшити відвідуваність та на які сюрпризи чекати гостям.

Основні візії заповідника

«В нас є дві основні візії — це наукова та господарська. Оскільки в нас території близько 30 гектарів, яку ми доглядаємо: алея казок, галявина казок, садиба Франка і музей. Так само у фондах ми провели ревізію та знайшли весь літературно-науковий вістник, який редагував Франко та близько 40 прижиттєвих його видань. Маємо ще кілька секретів, які не будемо зараз представляти, бо це буде сюрприз на річницю смерті Франка.

Читайте також: Стежками юного Франка. Чому варто відвідати Нагуєвичі (фото)

Також намагаємось входити в рекламну індустрію, "Нагуєвичі" представленні по всій Львівській області і закордоном»

Розвиток заповідника

«Ми ввели в дію брендбуківську уніформу для наших працівників. Взяли автентичну вишиванку Франка, зісканували та нанесли її футболку та придумали логотип. Якщо брати до уваги, чим займаються наші працівники, то є дуже різні напрямки. Зараз екскурсоводи розробляють живий формат різнобічної екскурсії, яка пов'язана із планерами. Тобто, це жива екскурсія, де відвідувачі перевдягалися за відомим блоком його казок. Львівська академія мистецтв нам дуже сильно допомогла з оновленням "галявини казок". Ще цього року започаткували вперше туристичну програму "Етнофест", яка тривала 2 дні»

Відвідуваність заповідника

«Найбільший наплив туристів був у травні-червні, другий пік це кінець серпня, який триватиме до кінця жовтня. Наприклад минулого тижня в нас було 15 автобусів. Також в нас започаткувався проект для людей літнього віку "Третій вік" в рамках книжкового форуму. Вона спрямована на соціалізацію представників старшого покоління, кращого залучення їх до культурного життя»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: