За фактом отруєння копченою рибою на Привокзальному ринку порушено кримінальне провадження

003

Вже 28 львів’ян звернулися по допомогу до обласної інфекційної клінічної лікарні.

Вже 28 львів’ян звернулися по допомогу до обласної інфекційної клінічної лікарні, пише Zaxid.net

У пацієнтів діагностували гостру кишкову інфекцію. Відомо, що всі постраждалі їли гарячу копчену рибу, яку купили на ринку «Привокзальний». Як повідомили у Держпродспоживслужбі – продавчиня горе-товару напередодні купила 25 кг замороженої риби і в домашніх умовах її закоптила.

Приймати пацієнтів в інфекційній лікарні почали ще з п’ятниці. За ніч по допомогу звернулося 6 пацієнтів. Вранці у суботу - ще дев’ять. Зараз на лікарняних ліжках 28 хворих, з них п’ятеро дітей.

«Всі пацієнти поступали в стані середньої тяжкості. Такому наближеному до тяжкого. Всі скаржились на підвищення температури тіла, на нудоту, на блювання, на біль в животі, на рідкий стілець, на загальну слабкість», – розповів заступник головного лікаря Ігор Берник.

У пацієнтів діагностували гостру кишкову інфекцію. Всі постраждалі їли скумбрію гарячого копчення. Рибу по-домашньому купили на продовольчому ринку у Львові.

«Чоловіка сестра купила рибу на «Привокзальному» ринку. Ми разом повечеряли цією рибою. По кусочку з’їли. І вже вночі стало нам погано. Спочатку мені. Чоловіка сестри «швидка» забрала о восьмій ранку», – сказала госпіталізована Ірина Лисюк.

«Я би не сказала, що вона була якась погана чи що, але воно дійсно від риби, бо більше не було від чого, щоби дало такі симптоми», – додала інша постраждала Ірина Павлюк.

Продавали рибу у закритому павільйоні ринку. Продавчині у суботу тут вже не було. Спеціалісти Держпродспоживслужби вже взяли аналізи, чекають результати. Відомо, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 325 ч.1 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Санкція статті передбачає штраф 1 700 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: