У Німеччині проходять федеральні вибори

_97991504_a0156ddb-a28c-45ed-8ae4-a0fcfe757184

Громадяни Німеччини у неділю візьмуть участь в голосуванні на федеральних виборах в країні, які стануть ключовим випробуванням для чинного канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Про це інформує ВВС Україна.

Пані Меркель балотується на четвертий термін як канцлер. Вона також хоче зберегти широку присутність своєї партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) в Бундестазі.

Партнер ХДС по коаліції, Соціал-демократична партія (СДП), є головним її конкурентом на виборах.

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (о 9 ранку за київським часом) та працюватимуть до 18:00.

Перші екзит-поли очікуються невдовзі після закінчення голосування.

Вибори є важливими, оскільки до Бундестагу - національного парламенту Німеччини - вперше після Другої світової війни можуть пройти шість партій.

Такий результат може означати зміну складу нинішньої правлячої коаліції.

Ангела Меркель

Очікується, що вона збереже своє місце. Пані Меркель, яку на міжнародному рівні вважають джерелом стабільності, керувала Німеччиною з 2005 року. Її рішення відкрити Німеччину для мігрантів вдарило по її рейтингу, але вона, схоже, відновила свої позиції.

Мартін Шульц

Лідер ліво-центристського СДП та головний суперник Ангели Меркель, він також є її коаліційним партнером, який зіткнувся з труднощами під час виборчої кампанії, коли намагався критикувати її політику.

Аліса Вайдель та Александр Ґауланд

Лідери правої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН). Отримання місць в парламенті - або потенційна можливість стати третьою найбільшою партією, як показали деякі опитування кампанії, - стане головною перемогою АдН.

Мартін Шульц, лідер соціал-демократів та колишній президент Європейського парламенту, є найбільшим конкурентом Ангели Меркель на посаду канцлера.

Але пані Меркель, яка має 12-річний досвід роботи на цій посаді, як очікується, збереже свої позиції.

Серед партій, котрі, як очікується, отримають місця в парламенті, - права націоналістична та антиісламська партія «Альтернатива для Німеччини».

Досі АдФ мала своїх представників лише в регіональному уряді, але збільшила свою популярність під час виборчої кампанії, яка була зосереджена на питаннях імміграції.

Іншими претендентами на місця в Бундестазі є Вільна демократична партія (ВДП) та «Зелені».

Близько 61,5 мільйони людей старших 18 років мають право голосу на федеральних виборах, які проводяться кожні чотири роки.

На виборах є два окремих голосування - за кандидата у своєму окрузі та за політичну партію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: