У Сирії вбили російського генерала, який був під санкціями України

_98000019_gettyimages-470528916

Російське міністерство оборони повідомило про загибель в Сирії старшого групи російських військових радників, генерал-лейтенанта Валерія Асапова.

Про це інформує ВВС Україна.

За даними відомства, генерал загинув у результаті мінометного обстрілу з боку бойовиків угрупування «Ісламська держава».

«У результаті раптового мінометного обстрілу бойовиків ІДІЛ генерал-лейтенант Валерій Асапов отримав смертельне поранення від розриву міни», - повідомляє Міноборони.

Асапов перебував на командному пункті сирійських військ, де допомагав в управлінні операцією зі звільнення міста Дейр-ез-Зор.

Місто намагаються взяти під контроль сирійські війська, яких підтримує Росія, а також сирійські опозиційні сили за підтримки військ коаліції на чолі з США.

За повідомленням, командування представило загиблого «до високої державної нагороди посмертно».

У травні цього року російський генерал на ім'я Валерій Асапов опинився під санкціями, введеними Україною в зв'язку з анексією Криму і конфліктом на сході України.

Українські спецслужби стверджували, що Асапов знаходився на території самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР» і командував одним з підрозділів бойовиків.

Росія послідовно заперечує участь в конфлікті на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: