Лише у Львові бракує близько 200 водіїв маршруток, - перевізники

marl_18

У Львові не вистачає близько 180 водіїв маршруток.

Про це під час прес-конференції заявив голова Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту Юрій Кривенко.

«Якщо по підприємствах, то на Міра і К» не вистачає 35 водіїв, АТП-14630 – 38 водіїв, «Фіакр-Львів» – 50 водіїв, АТП-1 – 55 водіїв. Є брак водіїв і в області, але він не такий відчутний» – розповів Юрій Кривенко. За його словами головна причина  - низька зарплата.

«Середня зарплатня в транспортних підприємствах області сягає 2,7-3,6 тис. грн. Лише два підприємства мають зарплатню більше 4 тис. грн – це комунальне АТП-1, яке працює на міських маршрутах, та приватне АТП-14631, яке працює на приміських та міжміських маршрутах. Водії масово виїжджають за кордон, зокрема у Польщу, де зарплата вища у п’ять-шість разів», – розповів голова профспілки.

«Відчуваючи великий кадровий голод, на підприємствах до роботи залучають навіть таких водіїв, які би не мали обслуговувати людей, тому що їхня поведінка є незадовільна по відношенню до пасажирів», – додав голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: