Садовий доповів про ремонт на Личаківській

dtp-avariya-oformlennya

На вул. Личаківській триває капітальний ремонт дороги: до кінця тижня відкриють для руху автомобілів дорогу від перехрестя вулиць Личаківська-Мечникова до вул. Круп’ярської. Сьогодні виконання робіт оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Вулиця Личаківська від вул Мечникова – це складна розв’язка. Тут йде три колектори – один новий, два старих. Важливо, щоб система функціонувала. Ще одна проблема – це проект, який робили у 2010 році, красивий, розмальований, але коли сьогодні по цьому проекту працюють, то виникають труднощі. Йде коригування самого проекту. Але це не буде впливати на суму.

До кінця тижня відкриємо з’їзд на вул. Круп’ярську. За два місяці – до кінця листопада – вже дійдемо до вул. Котика, вже буде з’їзд на вул. Котика відкритий. Зараз проектанти і будівельники працюють, як пришвидшити сам процес, щоб автомобільний рух був швидше відкритий, бо роботи будуть тривати до весни наступного року. Бо трамвайна колія, мережі, дорога. Роботи багато, робота складна, але головне для мене – це якість виконання робіт, щоб ми сюди не вертались через 5-10 років.

Ми фіналізуємо рішення щодо робіт за 10 днів. На сьогодні: до кінця тижня відкриваємо з’їзд на вул. Круп’ярську, до кінця листопада – відкриваємо з’їзд на вул. Котика і йдемо максимально активно, великими темпами. Трамвайна колія плануємо, що до весни буде в роботі. Можливо, пришвидшимо процес по самій дорозі. Але тримають мережі, бо водогони, колектори – це складно з технологічної точки зору, враховуючи, що проект, на жаль, був недосконалий. Фірми, яка робила проект, вже нема, а проект є. Є хороша будівельна компанія, є наші колеги французи, які здійснюють нагляд. Ми спільно великою командою працюємо, щоб цей проект був зреалізований. Наше завдання – щоб у перспективі тут могли їздити нові трамваї, а нові трамваї потребують трохи іншого кільця розвороту. Всі МАФи, які там стоять, треба буде забирати. Наведемо порядок у парку, який там є. Ми йдемо в комплексі – хідник ремонтуємо, нові зупинки ставимо, опори освітлення. Цей район має змінюватись, завдяки тим інвестиціям, які сьогодні робить місто», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

На вул. Личаківській триває капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі, і ремонт усіх комунікацій, зокрема колектора, який торік кілька разів провалювався. Ремонтні роботи розпочали з 25 березня. Тендер на виконання робіт виграла компанія ТзОВ «Онур». Орієнтовна вартість робіт 6 млн. євро.

Станом на 25 вересня на ділянці дороги від перехрестя вулиць Личаківська-Мечникова до вул. Б. Котика вже прокладено 330 метрів колектора, залишилося прокласти ще приблизно 40 метрів. Проведено 600 м водопроводу, по 300 м з обох боків дороги з підключенням до житлових будинків. Замощено 300 м кв тротуару і 300 м колії. Для відкриття руху автомобілів на цій ділянці дороги ще необхідно завершити роботи з облаштування колектора, дорожнього полотна і замощення тротуарів. Також на вул. Б. Котика буде проведено переключення існуючих колекторів у новозбудований.

Після цього розпочнуть роботи на наступній ділянці дороги від вул. Б. Котика до вул. Пасічної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: