1000 днів Олега Синютки як голови ОДА. Як його роботу оцінюють відомі львів'яни

IMG_2518-e1483017118969

Олег Синютка займає посаду очільника Львівської ОДА 1000 днів. Перебуваючи на цій посаді, він неодноразово говорив, що оцінити його роботу можуть лише ззовні. З цієї нагоди Дивись.info розпитала відомих львів'ян про те, як вони оцінюють ефективність його роботи.

Олег Синютка займає посаду очільника Львівської ОДА уже 1000 днів. Перебуваючи на цій посаді, він неодноразово говорив, що оцінити його роботу можуть лише ззовні. З цієї нагоди Дивись.info розпитала відомих львів'ян про те, як вони оцінюють ефективність його роботи.

Boxer Andreas Kotelnik, (Photo/Matt Dunham)

Андрій Котельник, український боксер:

Олег Михайлович – професіонал своєї справи. Він порядний, завжди виконує обовязки та зобовязання перед громадою області. Дуже відповідальна людина і трудоголік. Щодо сфери спорту, то він охоче долучається до всіх подій, відкриває змагання, допомагає фінансово у розвитку спорту… Я сам звертався до нього по допомогу і мені ніколи не відмовляли. Я спілкувався з багатьма чиновниками та політиками, і точно можу сказати, що такого голови ОДА Львівщина ще не мала.

Ігор Калинець, поет та прозаїк, політв'язень:

Із погляду політичного та ідеологічного, це – найкращий керівник, якого мала Львівщина. Це людина, що орієнтується у всіх сферах. Я навіть не кажу про господарку, де дуже очевидні зрушення. Але в громадській сфері – це людина дуже знаюча, яка вміє підійти до вирішення всіх проблем. Він завжди вміє оцінити, уважити та підкреслити значимість людей, які багато хорошого зробили в минулому, але яких, однак, недооцінили попередні керівники. Із Олегом Михайловичем можна ділитися ідеями та проблемами: чи то щодо встановлення памятних таблиць, чи то щодо організації вечорів памяті. Це людина, яка точно на своєму місці.

Маряна Возниця, головний лікар “ОХМАТДИТу”:

Як головний лікар закладу охорони здоровя я бачу позитивні налаштування стосовно медустанов - нам намагаються допомогти та сприяти. Я з великою повагою ставлюся до Олега Михайловича, бо йому не байдуже те, що відбувається навколо, він чітко розставляє пріоритети, а медицина і дитяча лікарня - це пріоритети беззаперечні. Є діалог, комунікація та бачення подальших стратегічних напрацювань, а також завершення планів і завдань, які стоять на сьогодні. Можу сказати, що є куди рухатися, але ми рухаємося разом.  

Андрій Худо, львівський ресторатор, співзасновник Холдингу емоцій «!FEST»:

Ремонти доріг в області тривають, питання сміття теж залагоджено. Звичайно, можна критикувати роботу будь-якого посадовця. Але ми добре знаємо, що критикують лише тих, які щось роблять. Вважаю, що Синютка добре господарює в області.

Дмитро Посипанко, політичний оглядач, експерт із комунікацій та доступу до публічної інформації:

Про Олега Синютку, як голову обласної державної адміністрації, можна писати багато. Але я б хотів наголосити лише на двох його рисах характеру. Одній позитивній і одній менш позитивній. Нинішній очільник ОДА є унікальним трудоголіком, який може працювати по 15-16 годин на добу 7 днів на тиждень. А якщо це все ще помножити на його унікальну пам’ять, то ми фактично бачимо такого собі універсального солдата, перед яким немає завдань, які неможливо виконати. Для чиновника такого рангу це надзвичайно потрібні якості, тим паче в таких умовах, які ми зараз маємо. Але у пана Синютки є також риса характеру, яка не дає йому можливості стати ідеальним управлінцем. Він не є командним гравцем. У нього переважає авторитарний стиль управління процесами і людьми. Дуже часто він вимагає від своїх підлеглих такої ж працездатності і витривалості, як у себе. Але не кожен на це здатний чи готовий. Можливо саме тому в обласній адміністрації в часи його «правління» така шалена плинність кадрів, яка призвела до кадрового голоду. А без надійної і професійної команди, яким би ти мудрим і унікальним не був, вирішити усі проблеми Львівщини не вдасться.

Олег Онисько, шеф-редактор у Zaxid.Net:

Очевидно, що Олег Синютка виправдав сподівання президента Порошенка – це очевидно, бо інакше він не тримав би його так довго на цій посаді. Об’єктивно Олег Михайлович є людиною на своєму місці, він виправдовує свій цілком заслужений імідж господарника. Інша річ, що голова ОДА – це не лише господарська, а й політична посада. Власне, якщо що і шкодить іміджу Синютки, то це, на мою думку, саме політика. Публічне протистояння з Садовим, наприклад, є явно вимушеним з його сторони як вірного солдата президента. Втім, відсутність політичних амбіцій є запорукою «довгожительства» Олега Синютки на посаді голови ЛОДА. Поки цю посаду призначає президент, а не вибирають на виборах мешканці Львівщини – така риса завжди буде корисною.

Наталія Синютка, дружина голови Львівської ОДА Олега Синютки:

«Звісно, я не можу бути до кінця обєктивною, бо я дружина. Але все ж вважаю, що позитиви за час діяльності голови ЛОДА – дуже відчутні. Скажімо, найбільш видимими є позитивні зрушення в туризмі Львівщини, у будівництві доріг, врешті – міст на об’їзній збудовано… Можливо, можна було більше зробити у сфері медицини. Але зрозуміло, що все робиться лише в межах тих можливостей, які надає країна. У будь-якому разі – позитивних результатів за цей час є дуже багато».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: