Муженко про пожежу: Призначити крайніх не вийде

247339

Начальник Генштабу вважає, що силовики професійно вирішили проблему палаючих складів під Вінницею.

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що звинуватити його і підлеглих у бездіяльності у зв'язку з вибухами на складі боєприпасів у Калинівці не вдасться. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Війна загартувала всіх - від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів, - звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде. Для управління Збройними силами вибудувана чітка вертикаль з верховним головнокомандувачем на чолі», - підкреслив Муженко .

Він обурений, що на тлі події дехто намагається «реалізувати свої політичні амбіції».

«Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014 році», - додав Муженко.

Він також високо оцінив дії силових структур у подоланні ситуації з пожежею і вибухами на складах. На думку начальника Генштабу, СБУ, ДСНС, Нацгвардія, Нацполіція і ЗСУ «продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми».

Раніше, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що за вибухи на складах у Калинівці несе відповідальність все керівництво Міноборони, починаючи від начальника Генштабу ЗСУ. За його словами, Україні «завдано найбільшого удару з початку війни».

Нагадаємо, увечері 26 вересня розпочалися вибухи на території арсеналу Міноборони поблизу міста Калинівка. За даними з відкритих джерел, на складах зберігалося 188 тисяч тонн боєприпасів - 10 тисяч умовних вагонів, включно з ракетами для РСЗВ Смерч, Ураган і Град.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: