Після вибухів у Сватовому був звільнений заступник начальника Генштабу, – Полторак

0f0719c6deea5bbf0aeba6bfc23f6f84_1506542442_extra_large

На складах боєприпасів у Калинівці знаходилось 83 тисячі тонн боєприпасів, з них лише 68 тонн були готовими до застосування.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак на засіданні воєнного кабінету, скликаного президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба президента.

«Цей арсенал потенційно міг прийняти 140 тисяч тонн. Там знаходилось 83 тисяч тонн», – сказав Степан Полторак.

За його словами, 68 тонн –  це були боєприпаси, готові до застосування, решта – це компоненти до боєприпасів та металобрухт.

«На даний час розповсюдження пожежі припинено, локалізавано. Є задимлення території. Але відкритого вогню немає. В останні години немає і вибухів на території сховища», – повідомив міністр.

Міністр оборони зауважив, що подібна надзвичайна подія відбувається не перший раз. Він нагадав, що після вибухів на складах боєприпасів у Сватовому був звільнений заступник начальника Генерального штабу, притягнуто до відповідальності та оголошено про службову невідповідність шести генералам та 46 офіцерам. За підсумками роботи у Балаклеї до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 80 людей. Міністр повідомив, що за підсумками розслідування подій під Маріуполем найближчим часом доповість Президенту про результати.

Міністр також повідомив, що у 2014 році на сховище поблизу Калинівки було виділено 500 тис грн, а в цьому році на цей об'єкт виділено 25 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: