В Україні запускають цикл безкоштовних онлайн-курсів про права людини

22093784_1569213263117752_355771840_n

У жовтні студія онлайн-освіти EdEra спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні запускає цикл безкоштовних онлайн-курсів про права людини.

У жовтні студія онлайн-освіти EdEra спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні запускає цикл безкоштовних онлайн-курсів про права людини.

Першим стартує онлайн-курс «Європейська система захисту прав людини», який розпочнеться вже 3-го жовтня. Реєстрація відкрита за посиланням.

Упродовж навчання провідні експерти міжнародного рівня, на основі положень Європейської Конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та практик Європейського Суду (ЄСПЛ), доступною мовою пояснять суть основних прав і свобод людини, а також як їх правильно захистити.

«Повага до прав людини та основоположних свобод – основа для всього, над чим ми працюємо в ОБСЄ. Ви думаєте, що права людини є чимось абстрактим і недосяжним? Ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, скільки аспектів повсякденного життя вони охоплюють, – розповідає Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Посол Вайдотас Верба. – Під час цього онлайн-курсу ви навчитеся захищати свої права: на свободу чи особисту недоторканість, на повагу до приватного й сімейного життя тощо. Тому запрошую вас записатися на цей унікальний практичний курс і зробити свій внесок у розбудову демократії в Україні».

У курсі викладитимуть Микола Гнатовський (проф. КНУ ім. Тараса Шевченка, президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням), Ірина Кушнір (представник Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України), Назар Кульчицький (адвокат, старший викладач кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія»).

«Здається, що права людини, міжнародні конвенції – це щось суто юридичне та справа юристів. Але, щонайменше, зверненню до юриста завжди передує усвідомлення людиною її прав та ситуацій, у яких вони можуть бути порушені. І як би ми не хотіли перекласти з себе відповідальність, аби хтось про нас піклувався, реалізація і захист прав завжди починається з самої людини», – пояснює один із експертів курсу Микола Гнатовський.

Під час навчання студенти розглянуть такі теми: «Загальний огляд статей ЄКПЛ», «Принципи тлумачення», «Позитивні і негативні зобов’язання держав за ЄКПЛ», «Алгоритм розгляду справ ЄСПЛ», «Порядок подання скарг до ЄСПЛ», «Виконання рішень ЄСПЛ».

«Ми б особливо радили звернути увагу на курс з прав людини журналістам і громадським активістам, студентам правничих факультетів і практикуючим юристам. Водночас, він буде цікавим і корисним для кожного, адже отримані знання можливо застосувати на лише у правничій професійній сфері, а й у повсякденному житті», – зазначає Артем Ільчук, керівник проектів EdEra.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: