Жодної готівки: у Львові заборонили збирати у школах гроші

pobory-629x458

26 вересня начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик підписала Наказ «Про заборону обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах м. Львова».

26 вересня начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик підписала Наказ «Про заборону обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах м. Львова», пише Форпост.

Відповідно до цього наказу, працівникам навчальних закладів, а також батьківським комітетам та учасникам навчально-виховного процесу категорично заборонено збирати готівкові кошти з батьків учнів та вихованців навчальних закладів м. Львова для вирішення фінансових питань, пов’язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт, відзначення ювілейних та святкових дат тощо.

Персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів в управлінні освіти поклали на керівників навчальних закладів.

«Але це не означає, що батькам забороняється допомагати навчальним закладам, навпаки, допомагати можна і треба, але добровільно, законно та прозоро. Кожен заклад має спецрахунок на який можна переказати добровільну пожертву. Гроші на цьому рахунку - гроші цільового використання та суворої звітності і достатньо в призначені платежу вказати на що, якому класу або на яку потребу ви переказуєте гроші і вони чітко попадуть за призначенням. Цей наказ дозволить перевести благодійність в законне русло, звільнить багатьох вчителів від тягаря, а батьків від тиску та приниження збоку батьківських комітетів, а на жаль, такі випадки стали зростати», - прокоментувала рішення голова Батьківської Ради Львівщини Олена Пономарева.

Як зазначила Олена Пономарева, якщо в школі буде створена атмосфера чесного партнерства та комфортні умови для дитини, кожна мама залюбки буде благочинити.

«Дякуємо Управлінню освіти та п. З. Довганик та Департаменту гуманітарної політики ЛМР в особі директора п. Г. Слічної за розуміння та важливе рішення, яке викличе багато дискусій та страшилок в стилі «всепропало», але з часом  поверне повагу і довіру батьків до садочків та шкіл. Ми вже чуємо страшилки від зацікавлених освітян: не буде миючих, крейди, охорони, лампочок, вікон, дверей... Шановні, не буде поборів та ненависті, а решта все буде добре!» - додала голова Батьківської Ради Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: