Львівський виконком, попри заперечення активістів, погодив розробку детального плану території

dsc8054-5c089e8a4a41d26b51be71b3cda6d55e
Фото: Олександр Мазуренко/city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив розроблення детального плану території у районі вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Грецької, вул. Зарицьких,

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив розроблення детального плану території у районі вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Грецької, вул. Зарицьких.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Це питання зміни трасування дороги, питання інвестиційного проект «Tram-депо» і також перегляд магістральної вулиці по вулиці Зарицких, яка трасувалась через парк. І ми хочемо переглянути це, бо такої необхідності зараз нема. Там точилася велика полеміка, бо ділянка вілли Бачевського  є єдиним комплексом пам’ятки разом з будинком для прислуги. Було штучно поділено землю протягом років незалежності. Було дуже багато звернень на забудову того саду, і ми його не розглядали. Тому пропонуємо прийняти таке рішення, щоб не допустити забудови саду», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Проти прийняття рішення протестувала громадська активістка Олеся Дацко.

«Як таке можна дозволяти без історико-архітектурного плану? Він досі не затверджений. Там є пам’ятка архітектури – трамвайне  депо.  Відкрите кримінальне провадження з те, що ЛМР в межах історичного ареалу не визнає землі історико-культурного призначення, і зобов’язана ці землі визнати», - заявила вона.

Своєю чергою директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич заявила, що місто не може виконати відповідне рішення суду.

«Сьогодні ЛМР не має можливості виконувати рішення суду, бо воно сформульовано так, що на мою думку, воно не підлягає виконанню. Виконавче провадження є відкрите. Наскільки мені відомо, виконавча служба звернулася в поліцію про відкриття кримінального провадження за невиконання рішення суду. Подальша його доля мені невідома», - розповіла Гелена Пайонкевич.

На її думку, юридичних перешкод для прийняття рішення немає, відтак виконком поголив розробку летального плану, що обурило активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: