Львівські учасники принесли Україні кілька медалей на Іграх Нескорених у Торонто (фото, відео)

21994182_1110446455756412_5114769957101120891_o

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав президент Петро Порошенко.

Він повідомив, що протягом п'ятниці, 29 вересня, серед української команди відзначилися кілька учасників: Роман Панченко, Катерина Михайлова, Валерій Рак та Дмитро Сидорук.

Роман Панченко, десантник 25 бригади, який зараз мешкає у Львові, у фіналі змагання зі стрільби з лука виборов золото, а в загальному заліку команда українських лучників здобула срібло.

Фото з Фейсбук Юрія Дмитренка

Ми вже розповідали унікальну історію Романа, тож пропонуємо пригадати її нижче. У командному змаганні, де Україна виборола срібло, брали участь: Роман Панченко, Катерина Михайлова та Валерій Рак.

Ще один львів'янин, Дмитро Сидорук, у цих же змаганнях зі стрільби з лука виборов для України срібну медаль.

Фото з Фейсбук Юрія Дмитренка

Ми вже розповідала трохи про львівських учасників, пропонуємо пригадати їхні історії.

Роман Панченко — десантник-контрактникодин із перших вояків, які відправилися на Донбас ще до старту антитерористичної операції. Спершу він обороняв українські кордони на Сході від небажаних «зелених чоловічків», які у той час силою відбирали в України Крим, а невдовзі хлопця відправили у найгарячішу точку уже АТО — у район Слов’янська, Краматорська і Красного Лиману. Але сам хлопець пригадує: розуміння, у що переросте ситуація в країні, було у нього ще під час Євромайдану, коли їхню 25 бригаду відправляли до Києва охороняти буцімто військові склади.

А коли вже потрапили на Донбас, вояки зрозуміли серйозність ситуації. Поранення Роман отримав під час бою, який зав’язався на дорозі на Ямпіль від Красного Лиману. Хлопець пригадує, що сутичка тривала десь годину.

— Супротивник був у 50 метрах від нас з обох сторін. Ми забрали поранених і відступили. Почала працювати знову артилерія. Кажу: «Дайте водички попити»… Роблю два ковтки і на третьому чую вибух у кількох метрах від себе. Мене оглушило, дзвін у вухах, я падаю. Перші думки: прилетів снаряд, мене розірвало навпіл… Підбігає товариш, питається, що зі мною, я кажу, що ніг не відчуваю. Він каже: «Не парся, на місці ноги, походу, хребет зачепило». У мене одразу полегшення — я цілий, хоч додому не по частинах приїду. Утім куля все ж дійсно зачепила хребет воїна. Сьогодні він не ходить.

Також у команді разом з Романом за національну збірну буде змагатися львів’янин  Дмитро Сидорук. Він майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу серед юніорів. Чоловік переконаний, що спорт — найкраща реабілітація після травм, і щодня доводить це власним прикладом.

Хто з львівських ветеранів АТО представлятиме Україну на «Іграх Нескорених» (відео)
Катерина Михайлова. Фото: іnvictusgames.in.uaКрім того, від Львова у міжнародних змаганнях участь братиме також ветеранка бойових дій Катерина Михайлова.

Вона єдина дівчина в складі збірної України. Їде на Invictus Games, щоб показати свої вміння та гідно представити рідний батальйон «Айдар». Бажає надихнути інших бійців ніколи не опускати руки та вірити в свої сили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: