Засновник проекту «Цікавий Київ» розповів, чому столиці варто брати приклад зі Львова

33-1-1
Фото: Львівський портал

Засновник проекту «Цікавий Київ» Арсеній Фінберг назвав міста світу, у яких столиці варто повчитися, до них поряд з Єруласимом, Лондоном і Цюрихом увійшов і Львів.

Публікація розміщена на сайті Новое Время у розділі "Погляди".

Єрусалим (Ізраїль)

Одна з найбільших цінностей Києва - його зелень. А в Єрусалимі видно, наскільки цю цінність бережуть. Тут до кожного дерева підведена система крапельного зрошення - капіллярчик, що подає воду. Одного разу я зі знайомою ізраїльтянкою побачив, як зі зламаного капілярчика б'є вода. І попутниця кинулася зав'язувати його, щоб вода не лилася даремно. Це не лише зразок турботи міста про дерева, а й яскравий приклад турботи городян про місто.

Прага (Чехія)

Приклад того, як потрібно ставитися до старого міста. Весь центр Праги, цеглинка до цеглинки, збережений на 99% таким, яким він був 100 років тому. Причому всередині будівель можуть бути суперсучасні офіси. На жаль, в Україні не діє закон про охорону історичної спадщини, тому на будівлях XVIII-XIX століть може з'явитися пластиковий балкон, будинок можуть цілком завішати рекламою, знести перекриття або зруйнувати, знайшовши будь-яку шпаринку.

Львів (Україна)

Пару років тому у Львові було створено так званий дизайн-код міста - збірку правил і законів про те, який вигляд повинна мати міська зовнішня реклама. Тобто якщо на будинку розміщується реклама, то вона повинна бути чітко вписана в його дизайн. У Києві такі зміни в закон про рекламу були прийняті у травні 2017-го, але мине ще чимало років, поки вони реально почнуть діяти. Адже поки що відбувається лише видалення незаконної реклами, а робота з приведення існуючих вивісок до гармонії з елементами міста ще не розпочата.

Читайте також: Наші переконання — це наші справи, — Юрій Филюк про розвиток Івано-Франківська та суспільні ініціативи

Бангкок (Таїланд) та Лондон (Великобританія)

Я хочу, щоб у Києві було більше туристів. Тому столиці варто наблизитися до Бангкока, в якому у 2016-му побувало понад 21 млн людей, і він став найбільш відвідуваним туристичним містом світу, і до Лондона - майже 20 млн туристів. У цих міст Київ повинен вчитися, як правильно себе продавати і рекламувати. Це стосується як іміджевої реклами, так і внутрішніх умов для іноземних туристів: навігації, вказівників, інформцентрів та дешевих авіакомпаній.

Цюрих (Швейцарія)

Найвдаліший приклад зручного і точного громадського транспорту, рух якого розписано не просто по хвилинах, а по секундах. Це дає абсолютну впевненість у розкладі. Більше того, громадський транспорт тут рухається по спецсмузі, і виїзд іншого транспорту на ці смуги карається високими штрафами. Хочеться і в Києві бачити комфортний громадський транспорт, яким захочуть користуватися навіть автолюбителі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: