Міносвіти пропонує новий підхід до стипендій

2f08283-grynevych

Міністерство освіти та науки внесло на розгляд уряду постанову щодо правил нарахування стипендій.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель» сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

«Поки підхід по академічних стипендіях будується на рейтингу. Ми вже внесли проект постанови Кабміну, де врегулювали деякі технічні питання. Наприклад, такий момент: у маленьких групах, де навчаються дуже сильні студенти, лише 45% могли отримати стипендію. Студентські організації наполягли на тому, щоб ми врегулювали пропорції за кожною спеціальністю. Тепер ми зробимо ширший підхід, коли в межах факультету буде можливість перерозподіляти стипендії. Тобто загально по факультету – 45%, а між спеціальностями можна перерозподіляти», - розповіла Гриневич.

Міністр освіти та науки наголосила, що загалом стипендії збільшено на 30% і відтепер вони дорівнюють прожитковому мінімуму. В Україні, за словами Гриневич, академічні стипендії отримують 40% студентів, 5-7% отримують соціальні стипендії.

Як повідомлялося, з 1 січня 2017 року була введена рейтингова система отримання стипендій. Окрім того, Кабінет міністрів затвердив розмір мінімальної академічної стипендії для вишів III-IV рівня акредитації на рівні 1100 грн, а розмір підвищеної стипендії становить 1600 грн, тобто на рівні прожиткового мінімуму. Також на педагогічних, природничо-математичних й інженерно-технічних спеціальностях розмір стипендії - 1400 грн, а підвищеної стипендії - близько 2 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: