Акція «2 безкоштовних квитка від МАУ» в Facebook — фейк

1506865300_plane

В українському сегменті Facebook масово поширюють пост про нібито ювілейну акцію від авіаперевізника МАУ.

Користувачі масово діляться посиланням на сайт, де пропонується пройти тест, взяти участь в акції і отримати безкоштовно два квитки на рейси МАУ. Сайт підганяє користувачів ще і тим, що квитків нібито залишилося трохи більше 300, пише видання AIN.ua.

Посилання на акцію виглядають в стрічці таким чином:

Тим часом, ні на сайті, ні в Facebook компанії інформації про акцію немає. Крім дивних умов, підозри міг би викликати і домен самого сайту.

В прес-службі компанії підтвердили, що МАУ не має відношення до цієї акції. Трохи пізніше компанія виступила з офіційною заявою:

«Шановні пасажири, сьогодні в інтернеті була запущена вірусна, неправдива реклама про те, що авіакомпанія МАУ розігрує безкоштовні квитки через сайт uia-claim.us. Інформуємо вас про те, що 1) інформація повністю не відповідає дійсності 2) цей ресурс ніяк не пов'язаний з авіакомпанією МАУ. Рекомендуємо вам ні в якому разі не надавати свою контактну або персональну інформацію у відповідь на цю розсилку».

З якою метою запущений сайт і чи представляє для користувачів якусь небезпеку - поки невідомо. Але в будь-якому випадку краще мати на увазі, що це фейковий акція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: