На Львівщині процес роздержавлення пройшло лише два ЗМІ із восьми

gazeta

З восьми редакцій місцевих комунальних ЗМІ Львівщини, які потрапили у перший етап роздержавлення, цей процес пройшли лише дві редакції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР, передає ІА Дивись.info.

У переліку зокрема були чотири районних газети: «Громада» (Миколаїв), «Воля народу» (Буськ), «Голос з-над Бугу» (Сокаль), «Новий час» (Жидачів), дві міських – «Миколаївські вісті» і «Вісник Розділля» (Новий Розділ) та дві міськрайонні – «Новини Прибужжя» (Червоноград) і «Галицька зоря» (Дрогобич).

З цього списку лише дві перших газети пройшли процес роздержавлення. Комісія погодила їм виділення по 50 тисяч гривень, які були передбачені на підтримку роздержавлення ЗМІ. Кошти призначені для решти редакцій, а це 300 тисяч гривень, використають на інші потреби.

Нагадаємо, у бюджеті Львівської області було передбачено 400 тисяч гривень на підтримку редакцій комунальних ЗМІ, що прийняли рішення пройти роздержавлення у першому етапі. Наступного року процес роздержавлення мають пройти ще принаймні 16 редакцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: