Спробуйте Львів на смак: 7 секретів галицької кухні

промо
Фото: www.food.if.ua/

Львів асоціюється з кавою, шоколадом, пивом та міцними настоянками. Насправді гастрономічний спектр міста набагато ширший. Недарма тут проходять наймасовіші фестивалі, присвячені їжі.

*промоція

На такі заходи збираються тисячі туристів. А щоб орендувати квартиру подобово у Львові на фестивальні дати, треба бронювати за кілька тижнів, а то й місяців.

Все геніальне — просто

Місцева кухня передусім ситна та здорова. В ній переважають сезонні продукти. Вона здається невибагливою, але лише на перший погляд. Нескладні у приготуванні страви, якими можна нагодувати велику сім’ю, переважали у раціоні простих людей. Але Львів завжди був великим містом, де розташовувалися резиденції знаті. Як відомо, в еліті переважали справжні гурмани, що цінували гастрономічне різноманіття, делікатеси, вишукані десерти.

Без кордонів

Галицька кухня — то справжня гастрономічна мозаїка народів і культур. Дослідження кулінарних традицій доводять, що з плином часу смаки змінюються. Це обумовлено появою нових способів обробки продуктів, зміною рівня життя, побутових умов тощо. Крім цього, на місцеву кухню впливав етнічний склад населення, що періодично значно змінювався. В галицькій кухні прослідковується вплив єврейської, вірменської, польської, австрійської та навіть середземноморської.

Старовинні страви у новому амплуа

Львівські ресторатори й дослідники старовини багато уваги приділяють відновленню старовинних рецептів. В меню більшості закладів зустрічаються назви, притаманні саме Львову. Тут можна спробувати пажиброду, флячки, кандибал, цвіклі, холодник, засипану капусту та багато інших незвичних, але дуже смачних і корисних страв.

Авторські настоянки

Вони не лише смачні й п’янкі. Львівські наливки та настоянки стали підґрунтям для розвитку окремого напрямку туризму — алкогольного. Поціновувачі міцних напоїв не оминають «Гасову лямпу», де подають «Бензинівку», «Гасівку», «Нафтівку». Також в програмі алкотуру варто обов’язково передбачити візит до «Дому легенд», гастрономічного бару, де пропонують «Сажу» — фірмовий лікер з ягід чорноплідної горобини і ожини. Особливі авторські настоянки з ягід і трав є майже в кожній львівській кнайпі.

ІФото: www.ukrainetogo.com

Атмосферні кав’ярні та ресторації

Гастрономічні заклади Львова відіграють головну роль у формуванні особливого місцевого колориту. «Криївка», «Львівська копальня кави», «Під Золотою Розою», «Мазох Кафе», «Масони» — ці назви відомі далеко за межами Львова. Щоб потрапити у стилізовану під лісовий схрон ОУН-УПА «Криївку», туристи вишиковуються у кількагодинну чергу. Щоб не втрачати час, потрібно бронювати столики у кафе заздалегідь.

Таку послугу часто надають співробітники апарт-отелів, хостелів, власники приватних квартир, апартаментів, що надаються в оренду. А вибрати поцінне житло з гарним розташуванням без посередників можна тут.

Вулична їжа у Львові — не фастфуд

Фестивалі та масові гуляння у Львові не обходяться без частування. Тут можна спробувати страви, приготовані за старовинними та сучасними рецептами. За бажанням можна придбати продукти від виробників і самостійно приготувати вдома справжній львівський смаколик. Тому краще винаймати окрему квартиру з кухнею, де є можливість експериментувати з місцевими рецептами або просто повечеряти в зручний час у звичній домашній обстановці після тривалої прогулянки.

У Львові продають їстівні сувеніри — дитячі, романтичні, веселі. Це подаруночки, з якими туристи везуть додому смак Львова.

Традиційні поєднання

Попри особливу місцеву кухню, багато уваги тут приділяють класичним гастрономічним напрямам. Найпопулярніша тенденція, до якої Львів залучився одним з перших — це заходи та заклади, присвячені вину і сиру або пиву і м’ясу. Свято сиру і вина у жовтні 2017 року відбудеться у Львові вже ввосьме. Живим пивом і соковитими стейками славиться пивний ресторан Mons Pius, що розташовується у Вірменському дворику, на вулиці Лесі Українки, 14.

Більшість закладів орієнтовані на широке коло відвідувачів. Тому у меню присутні галицькі та європейські страви.

* промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: