У Львові понад 250 маршруток курсують нелегально

Strajk-Avtobus-17

Двох львівських перевізників, які обслуговують понад 20 міських маршрутів, суд позбавив права на перевезення пасажирів.

 

Про це пише «Львівський портал»

Перевізників «АТП 14630» та «Міра і К» Львівський апеляційний адмінсуд позбавив права на перевезення пасажирів. Суд скасував дію договору, укладеного з цими підприємствами ще в квітні, адже мерія допустила низку порушень Закону «Про автомобільний транспорт» під час оголошення та проведення конкурсу на міські маршрутні перевезення. Натомість на це рішення суду чиновники міськради та управління транспорту не відреагували ніяк – понад 250 маршруток перевізників «Міра і К» та «АТП 14630» досі курсують містом.

Разом підприємства обслуговують суттєву кількість міських маршрутів: перевізник «АТП 14630» працює на маршрутах № 15, 19, 21, 23, 26, 36, 38, 42, 44, 54, а перевізник «Міра і К» – на маршрутах №7, 8, 11, 14, 17, 25, 27, 33, 35, 40.

Варто зазначити, що перевізники «Міра і К» та «АТП 14630» на конкурс на міські перевезення подали неправдиві дані про транспортні засоби, про що зазначала низка ГО, і, тим не менше, конкурс виграли.

Також після проведення конкурсу скарги пасажирів на масові порушення і невиконання своїх обов’язків цими перевізниками мерія успішно проігнорувала, адже не домоглася розірвання угоди на обслуговування міста, а це передбачали умови конкурсу. Ще влітку управління транспорту Львівської міської ради повідомило перевізників «Міра і К» та «АТП 14630» про розірвання з ними угод через масовий невиїзд транспорту на маршрути. Однак ці листи перевізники відразу оскаржили в суді.

На цьому боротьба мерії за якісне перевезення пасажирів і завершилася. Адже без видимих причин ЛМР це судове засідання проігнорувала і програла справу. Цікавий і той факт, що управління транспорту навіть не подало апеляційних заяв на рішення суду щодо листів про розірвання угод з цими перевізниками. Натомість його оскаржила громадська організація «Львівтрансзахист», про що, вочевидь, не знає юридичний департамент ЛМР.

«На рішення господарського суду Львівської області була подана апеляційна скарга, тому воно не вступило в законну силу, – пояснює юрист Анна Мацюк. – А така бездіяльність Львівської міської ради яскраво свідчить про корупційну складову».

Таким чином, перевізники «Міра і К» та «АТП 14630» досі незаконно працюють на маршрутах. А це означає, що своєю бездіяльністю мерія наражає львів’ян на небезпеку: нелегальні перевізники можуть не дотримуватися графіків руху, не проводити техогляду автобусів та медогляду водіїв, а також уникати державного контролю та не сплачувати податків до міського бюджету, натомість відповідно до законодавства вартість перевезення включає страхування пасажирів.

За будь-які порушення ці підприємства-перевізники не зможуть понести покарання, бо офіційно їхнього транспорту на вулицях міста немає. Крім того, державні органи влади не реагують на незаконні перевезення та не приймають жодних дій в силу своїх повноважень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: