У Польщі офіційно знизили пенсійний вік

95726302-1656-44e7-a2fe-38d54e86c6dd

Таким чином, було скасовано пенсійну реформу Туска, запроваджену ще 2012 року.

Від 1 жовтня у Польщі набув чинності закон, який передбачає зниження пенсійного віку. Для чоловіків – з 67 років до 65, а для жінок – з 67 років до 60. Про це повідомляє «Укрінформ».

Зауважимо, що відповідний закон скасовує пенсійну реформу уряду Дональда Туска 2012 року. Тоді пенсійний вік для жінок і чоловіків підвищили до 67 років.

«Польський уряд дає полякам право вибору. Якщо хтось матиме бажання працювати довше, то може це зробити. Знижуючи пенсійний вік до 60 років для жінок і 65 для чоловіків, ми повертаємо нашим землякам гідний вибір», – прокоментувала рішення глава польського уряду Беата Шидло.

За її словами, бюджет Польщі має кошти на повернення нижчого пенсійного віку, а фонду соціального страхування не загрожує банкрутство. У ньому є достатньо коштів для погашення зростаючих пенсійних виплат, запевнила Шидло.

Крім того, вона додала, що зниження пенсійного віку було виконанням обіцянки партії «Право і Справедливість» перед парламентськими виборами 2015 року.

А от віце- прем'єр-міністр, міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький уточнив, що на зниження пенсійного віку у бюджеті країни на наступний рік додатково заклали 10 мільярдів злотих (понад $2,7 млрд). Згідно розрахунків, наступного року на пенсію в Польщі вийдуть 330 тисяч людей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: