На Закарпатті з угорськомовної школи невідомі зняли національні символи

74_main

Люди, які представилися співробітниками СБУ зняли зі шкільної будівлі угорські символи

, передає Главком.

За словами голови місцевої організації КМКС Каталін Палко, вчора з угорськомовної ЗОШ І-ІІ ст. у селі Соломоново Ужгородського району невідомі зняли всі угорські символи - а саме прапор, у фойє - герб та гімн Угорщини. Про це повідомляє видання karpataljalap.net.

Видання також звернулося за коментарем до директора школи Нори Лешко-Ковач. Вона сказала, що її ввечері чекали троє людей, які представилися співробітниками Служби безпеки України. Раніше вони вже навідувалися до навчального закладу. Нібито під приводом розслідування щодо «розповсюдження сепаратистських ідей» деякими педагогами.

А далі вилучили з будівлі прапор Угорщини, текст гімну Угорщини та зображення герба. Нібито через порушення українського законодавства.

Наразі про інцидент стало відому в центральному офісі КМКС. Зокрема голова Ужгородської районної організації Лівія Балог каже, що законами України передбачено використання у громадських місцях символів національних меншин. Відповідно в організації планують подати скаргу на дії невідомих осіб до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: