Львівського морозива «Каштан» більше не буде?

1438143

Харківський суд першої інстанції заборонив львівському виробнику морозива «ЛІМО» використовувати знак «Каштан», а виробник має намір оскаржити дане рішення.

Рішення Господарський суд Харківської області 18 вересня прийняв рішення за позовом «Фабрики морозива Хладопром» (випускає морозиво під маркою «Хладік»), на яку й зареєстроване свідоцтво на користування цим знаком, пише Zaxid.net.

Представники ПАТ «Львівський холодокомбінат» (їм належить торгова марка «ЛІМО») заявили, що виробляли морозиво «Каштан» ще до того, як харківська компанія зареєструвала знак на цю назву. Окрім того, вони пояснювали, що не можуть порушити права на торговий знак, оскільки випускають морозиво під марками «Каштан зі смаком ванілі» та «Львівський Каштан» (а не просто «Каштан»), упаковки яких не схожі на морозиво харківської фірми.

Однак проведена в рамках судової справи експертиза встановила, що морозиво «ЛІМО», у назвах якого згадане слово «Каштан», порушує права харківської компанії. У висновках Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз вказано, що упаковки львівського морозива можуть ввести в оману покупців, оскільки позначення назв морозива львівської та харківської фірм є дуже схожим і їх можна сплутати.

Саме ж свідоцтво на знак «Каштан» зареєстроване ще у 2001 році за «Київським холодокомбінатом №2». У травні 2001 року права власності на цей знак передали харківській компанії «Хладопром». Згідно з даними Держреєстру, свідоцтв на знаки для товарів і послуг, свідоцтво на знак «Каштан» буде чинним до лютого 2019 року.

Суд відкинув заяву представників «ЛІМО» про те, що вони випускали морозиво «Каштан» ще до реєстрації свідоцтва на цю назву, оскільки юристи не надали документів, які б це підтвердили.

Оскільки зараз саме харківська фірма має право використовувати знак «Каштан», суд першої інстанції задовольнив позов «Фабрики морозива Хладопром».

УТОЧНЕННЯ:

Наразі це рішення не вступило у законну силу, адже, за словами представників львівського виробника, вони мають намір оскаржувати дане рішення в апеляційному суді (через те, що термін на подання апеляції, який складає 10 днів рахується від дня ознайомлення із судовим рішенням), термін оскарження по даній справі спливає 9 жовтня цього року. Відтак, після подання апеляції, суд остаточно вирішить долю товарного знаку.

У 2001 році компанія «Хладік» отримала право на користування знаком «Каштан».

«Львівському холодокомбінату» заборонили надалі використовувати знак «Каштан» і випускати морозиво із такою назвою, однак рішення наразі ще не вступило у законну силу. Окрім цього, як зазначається у рішенні суду першої інстанції, суд постановив відшкодувати харківській компанії 9800 грн судових витрат з боку «Львівського холодокомбінату». Остаточне рішення буде прийняте в апеляційному суді.

Зазначимо, власником ПАТ «Львівський холодокомбінат», яке є одним з найбільших виробників морозива і заморожених напівфабрикатів в Україні, що випускаються під маркою «ЛІМО», є бізнесмен Богдан Копитко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: