Міністр Петренко пояснив, чому новий закон про електронні довірчі послуги важливий для України (фото)

22281183_1501388766607513_185239737_o (1)

Сьогодні, 5 жовтня, Верховна Рада прийняла важливий закон про електронні довірчі послуги. Він створює можливості розвитку нового ринку цифрових технологій.

Про це на Київському Міжнародному Економічному Форумі сказав міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, закон пройшов важкий процес боротьби з лобістами, які намагались його провалити. Петренко підкреслив, що закон означає введення абсолютно нових прогресивних технологій в сфері ведення бізнесу, починаючи від транскордонних електронних договорів, закінчуючи ідентифікацію українців через такі технології як BankID та GlobalID – спосіб верифікації громадян через банки для надання адміністративних послуг через інтернет.

«Ще три роки тому використання таких технологій у спілкуванні держави та бізнесу – це була фантастика. Зараз це та реальність, яка дає можливість через смартфон кожному українцю отримати всі послуги держави. Це та реальність, яка прибирає можливості для побудови корупції. Це дає можливість бізнесу створювати абсолютно нові продукти, які будуть конкурентними у сучасному світі. Це дасть поштовх українському бізнесу. Це дає поштовх для уряду, бо до 2020 року влада має перейти на нові стандарти комунікації із громадянами», - каже Петренко.

Нагадаємо, сьогодні стартував дводенний Київський міжнародний економічний форум. ІА Дивись.info  - інформаційний партнер заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: