На Львівщині представники Офісу Омбудсмана перевірили заклади освіти і соцзахисту (фото)

4477
Ліжко у Монастироцькому психоневрологічному інтернаті. Фото: ombudsman.gov.ua

4 жовтня працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму спільно з представниками громадськості з моніторинговими візитами відвідали заклади соціального захисту населення, МОЗу, пенітенціарної та судової системи Львівської області.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Працівники Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини разом з громадськими моніторами відвідали шість місць несвободи у Львівській області. Вони проінспектували Рава-Руська загальноосвітню школу-інтернат, ізолятор тимчасового тримання №5 у Пустомитах, Монастироцький психоневрологічний інтернат, Підбузький геріатричний пансіонат, Личаківську виправну колонію та відділення паліативної допомоги у селі Коросниця Дрогобицького району.

Під час візитів експерти виявили ряд порушень прав людини, дотримання санітарних норм, правил ведення документації, догляду за пацієнтами закладів охорони здоров’я тощо.

Читайте також: Пенсійна реформа торкнеться тільки 45% пенсіонерів, – економіст

Наприклад, у психоневрологічному інтернаті підопічні були недоглянуті, не мали чистих і цілих речей, деякі з них не виходили на вулицю місяцями, а пенсійні кошти, які отримують такі громадяни, не обліковуються жодним чином.

У Рава-Руській школі-інтернат у харчоблоці не дотримувалися санітарних норм. Крім того, там монітори знайшли понад 12 кілограмів необлікованого м’яса, сир, ковбасних виробів.

ІА Дивись.info спілкувалася з представниками Офісу Омбудсмана та пізніше надасть більш детальну інформацію щодо візитів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: