«Для здійснення мрій діабет – не перешкода»: українці зняли зворушливий ролик про дітей з діабетом (відео)

TSukroviy-diabet-2-tipu-insulinonezalezhniy-1200x700
Фото ілюстративне. Джерело: Healthlife

Спільнота «Діабет. Допоможемо разом» запустила у соцмережах зворушливий ролик про дітей, які страждають на цукровий діабет.

Спільнота «Діабет. Допоможемо разом» запустила у соцмережах зворушливий ролик про дітей, які страждають на цукровий діабет.

На відео діти діляться своїм розуміння хвороби, а також розповідають про свої мрії.

«Говорити про серйозне захворювання непросто у будь-якому віці, - йдеться в описі до відео. - Але діти та підлітки – герої цього відео – наважилися поділитися своїми історіями життя з цукровим діабетом 1 типу, щоб підтримати інших пацієнтів та їхні родини.

Ці діти народилися та живуть у різних куточках України, мають різні інтереси та прагнення. Проте є у них і чимало спільного – це сміливість, стійкість, наполегливість, оптимізм та готовність допомагати іншим. В житті цих дітей завжди є місце для мрій. Саме вони додають сил контролювати хворобу та спонукають вірити у сильне і чудове: «Я зможу».

Кілька слів про саме захворювання: цукровий діабет 1 типу – аутоімунна хвороба, за якої підшлункова залоза перестає виробляти гормон інсулін. Лікування діабету 1 типу передбачає постійний самоконтроль: регулярні (4-5 на добу) ін’єкції інсуліну, моніторинг рівня глюкози в крові та підрахунок кількості вуглеводів – від цього залежить необхідна доза інсуліну.

Причини, через які виникає цукровий діабет 1 типу, медичній науці поки невідомі. Діагностується він, як правило, в молодому віці до 35 років, в тому числі у дітей. В Україні зараз майже 9 000 дітей з цукровим діабетом 1 типу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: