Майже всі суди Львівщини мають невідповідні умови

22195939_1990541721222845_7499097042607609551_n

До переліку судів із невідповідними умовами потрапили майже усі суди Львівщини, крім Трускавецького міського.

Про це повідомили в прокуратурі Львівської області.

Умови, які не відповідають правилам санітарії та гігієни, функціонування лише однієї камери, у якій перебуває 4–5 осіб водночас, відсутність кімнат для конвою, санітарних вузлів.

І це неповний перелік порушень, виявлених прокуратурою під час перевірки, яка тривала упродовж вересня.

Крім цього, фактично у всіх міськрайонних судах області відсутні майданчики для заїзду спеціальних автомобілів та окремий вхід до судів для конвойних підрозділів Національної гвардії України і поліції.

Також, відсутнє належне освітлення, опалення і вентиляція, немає надійної системи охорони, яка передбачає встановлення засобів зв’язку та сигналізації. У сторонніх осіб є вільний доступ до підсудних у зали судових засідань. Все це може спричинити втечі чи інші надзвичайні події.

Зазначене суттєво порушує вимоги чинного законодавства і може трактуватись Європейським судом з прав людини як катування чи нелюдське поводження, те, що принижує гідність особи.

Відтак, з метою неухильного дотримання законодавства щодо роздільного тримання в’язнів різної категорії, порядку охорони та конвоювання і, найважливіше, конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених осіб, прокуратурою області, 3 жовтня, скеровано до Державної судової адміністрації України у Львівській області лист задля вжиття заходів і усунення цих недоліків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: