НАБУ підписало Угоду про співпрацю з Центральним антикорупційним бюро Польщі

22221966_1679671225377938_2055867535967248220_n
Тарас Лопушанський, директор Львівського територіального управління НАБУ та Івона Чернєц, голова кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща. Фото: прес-клуб

Національне антикорупційне бюро України та Центральне антикорупційне бюро Польщі підписали Угоду про співпрацю, у рамках якої Україна отримала кредит у 100 мільйонів євро.

Про це під час брифінгу, 6 жовтня, повідомив Тарас Лопушанський, директор Львівського територіального управління НАБУ, інформує Дивись.info.

Національне антикорупційне бюро України та Центральне антикорупційне бюро Польщі підписали Угоду про співпрацю. Угода покликана підвищити координацію та взаємодію у боротьбі з корупцією між двома органами. Крім того, вона передбачає фінансування проекту з реконструкції автошляхів за кошти Європейського союзу.

«Ця Угода є логічним продовженням нашої співпраці, яка була започаткована ще у травні 2016 року, коли ми підписали меморандум між нашими інституціями про взаєморозуміння. Угода, окрім всього іншого, передбачає фінансування проекту з реконструкції автошляхів за кошти Європейського союзу, а це понад 150 кілометрів доріг у Львівській і Волинській областях», — зазначив Тарас Лопушанський.

За словами Івони Чернєц, голови кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща, співпраця між двома інституціями має на меті ефективний контроль за антикорупційними службами та за злочинами, які скеровані проти економічних інтересів України і Польщі.

«Сьогодні ми підписуємо договір, який має ще більше зміцнити нашу співпрацю. Плануємо також працювати у сфері запобігання загрозам, які виникають через корупційні дії у зв’язку з реалізацією угоди між урядом України і Польщі про надання кредиту. Ця угода була підписана 9 вересня 2015 року», — додає Івона Чєрнєц.

Зазначимо, що кредит, який отримає Україна, становить 100 мільйонів євро, з яких 68 млн призначені на фінансування проектів для розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: