ЄС ввів антидемпінгові мита на імпорт сталі з України

148565

Введені мита поширюються також на виробників з Росії, Бразилії та Ірану.

 

Європейський Союз 6 жовтня ввів антидемпінгові мита на імпорт сталі гарячої прокатки з України, Росії, Бразилії та Ірану. Це рішення було опубліковано в Офіційному віснику ЄС і набирає чинності негайно з дня опублікування. Нові мита вводяться для того, щоб знизити збиток від дешевої конкуренції для європейської сталеливарної промисловості.

Що стосується всіх українських виробників сталі, в тому числі компанії «Метінвест», мито була визначена в розмірі 19,4% від вартості сталі. У грошовому еквіваленті фіксована сума мита на українську продукцію відтепер становить 60,5 євро за тонну, передає DW.

Для російських компаній мито встановлено на різному рівні - від 5,3% до 33% (до 96,5 євро). Іранські підприємства зможуть експортувати сталь в ЄС з митом 17,9% (58 євро), а бразильські - від 15,7% до 17,5% (до 63 євро).

Наголошується, що в ЄС діє більше 40 різних антидемпінгових інструментів, спрямованих на захист європейських виробників сталі таких, як Thyssenkrupp, Tata Steel і ArcelorMittal, які застосовуються насамперед до Китаю.

У червні мита на імпорт сталі з Китаю були підвищені до 35,9%. Єврокомісія почала розслідування у відношенні стали гарячої прокатки з Бразилії, Ірану, Росії, України, а також Сербії у липні 2016 року із-за скарг європейської асоціації стали Eurofer.

У ході розслідування з'ясувалося, що частка сталі гарячого прокату з усіх зазначених країн, крім Сербії, на ринку ЄС зросла з 7,5% у 2013 році до 12,6% у середині 2016 року. При цьому ціни на сталь знизилися на чверть.

З-за цього Єврокомісія припинила розслідування відносно Сербії і вирішила ввести мита для інших виробників. З країн, що потрапили під нові мита, що тільки в Україні є угода про вільну торгівлю з Євросоюзом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: