Росія хоче збільшити витрати на оборону майже на 200 мільярдів

253945_1
Фото: UkrMedia

Уряд Росії пропонує збільшити витрати на оборону на 179,6 мільярдів рублів за рахунок зниження фінансування на соціальну політику, освіту і медицину.

Про це повідомляє УП з посиланням на російські ЗМІ.

«Уряд пропонує збільшити загальні витрати на оборону в 2017 році на 179,6 млрд руб. — до 3,05 трлн руб. (3,3% ВВП), видно у проекті поправок до бюджету, внесених до Держдуми. Заплановане збільшення повністю припадає на закриту частину (у відкритій частині витрати на оборону скорочуються на 2,2 млрд руб.)», — йдеться в повідомленні.

При цьому пропонують скоротити витрати на 54 млрд рублів на всі інші напрямки, включаючи соціальну політику, освіту та охорону здоров'я.

Читайте також: Порошенко підписав закон про особливі умови на Донбасі

«Рік тому, коли Мінфін представляв трирічну програму бюджетної консолідації, витрати у розділі «Національна оборона» на 2017 рік планувалися на рівні 2,84 трлн руб. — на чверть нижче, ніж в 2016-му. Але спочатку влітку уряд збільшив військовий бюджет на 40 млрд руб. і ось тепер пропонує додати ще 180 млрд руб.», — наголошується в повідомленні.

Також російський «РБК» пише, що останній раз оборонні витрати федерального бюджету були нижче 3 трлн руб. в 2014 році. У 2015 році вони зросли до 3,2 трлн руб., А в минулому році — до рекордних 3,78 трлн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: