Комісія ЛОР рекомендує сесії не розглядати завтра питання замків Львівщини

DSC06319

Комісія облради з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації рекомендує сесії облради зняти з порядку денного питання

Комісія облради з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації рекомендує сесії облради зняти з порядку денного питання «Про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини», передає кореспондент Дивись.info.  

Під час розгляду питання управління майном облради Микола Бандра заявив, що замки Львівщини не перебувають у жодній власності.

«Свого часу у державну власність передавалась: будівля на вулиці Стефаника, 3, фінський будиночок в Олеську, в Підгірцях будівлі пральні, котельні, конюшні і гаражу, головний корпус музею Виговського у Жидачівському районі, земельна ділянка у Брюховичах для обслуговування музею модерну і скульптури. Чому не було решта передано? Бо воно не було обліковано на балансі картинної галереї», – заявив начальник управління. За його словами, без впорядкування питання власності неможливо робити будь-які подальші дії, зокрема передавати об’єкти у власність держави.

Натомість представник ГО «Громадськість і ініціативи» Віталій Горбатенко заявив, що замки та інші об’єкти картинної галереї уже перебувають у державній власності.

«Усі ці перелічені замки вже перебувають у державній власності. Зокрема, є закон, який діяв до 200-го року «Про охорону і використання пам’яток історії та культури». І цим законом  було встановлено, що всі виявлені на території УРСР об’єкти переходять у власність держави Тобто ці об’єкти уже є у власності держави. Насправді вас хочуть певним чином ввести в оману. В ухвалі немає погодження департаменту культури і містобудування – органу охорони культурної спадщини, на оформлення, передачу у користування тощо. Пропонується дуже примітивний проект рішення, без жодної документації, щоб ви прийняли важливе рішення. На об’єкти, які вже є у державній власності, пропонують оформити право спільної власності територіальних громад Львівської області – по суті прийняти у комунальну власність.  Рішення є неправомірним.

Ви передаєте у комунальну власність, потім – у державну, а по дорозі десь майно губиться», – заявив громадський діяч. Зрештою комісія вирішила не примати жодного рішення щодо передачі об’єктів у комунальні власність, оскільки не отримала відповідного звернення. Щодо двох звернень, які надійшли у комісію з проханням підтримати передачу об’єктів у державну власність та посприяти в укладенні договорів оренди, то депутати не прийняли жодного рішення. Як заявив голова комісії Юрій Візняк, якщо завтра у проекті порядку денного з’явиться проект рішення про передачу замків у комунальну власність, він рекомендуватиме зняти його з розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: