Папа Римський Франциск зустрівся з главою УГКЦ Святославом Шевчуком

z_papoju17_03_1

Сьогодні у Ватикані відбулася зустріч Предстоятелів Східних Католицьких Церков із Святішим Отцем Франциском.

Блаженніший Святослав подякував папі за підтримку українського народу та відновив запрошення відвідати Україну, повідомили в УГКЦ.

«Я хочу подякувати вам, Ваша Святосте, за підтримку та допомогу Україні. Нас відвідали два ваших посланці: спочатку Кардинал П’єтро Паролін, Держсекретар Ватикану, а цього року – Кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков. Тепер, Святіший Отче, діти очікують візиту свого батька», ‒ сказав Блаженніший Святослав.

Він також наголосив, що Мінські домовленості не функціонують і політики сьогодні не знають, як припинити війну в Україні, однак «наш народ вірить, що тільки ваш візит як посланця миру може зупинити війну».

Папа Франциск запевнив Блаженнішого Святослава про свою підтримку України та розповів: «Перед іконою, котру ви мені колись подарували в Аргентині, я щоденно запалюю свічку за мир в Україні і молюся за припинення війни».

Додамо, що зустріч Предстоятелів Східних Католицьких Церков із Святішим Отцем відбулась в рамках Пленарної асамблеї Конгрегації для Східних Церков, котра триває у Ватикані з 9 по 12 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: