Львівський депутат пропонує віддати комунальні гуртожитки під житло атовцям

_Za_derzhavni_groshi_pridbali_dvi_kvartiri_uchasnikam_ATO_z_Hmelnickogo_rayonu_1_2015_11_09_10_01_59

Депутат Львівської обласної ради Михайло Нискогуз закликав перепрофілювати комунальні приміщення під житло для учасників АТО.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Ми бачимо, як кожного пленарного засідання розпродуються приміщення ЛОР, може все-таки їх краще перепрофілювати і виділити у якості житла учасникам АТО. Минулої сесії ми прийняли кілька приміщень ПТУ на баланс області. Знаємо, що в Миколаєві, Новому Роздолі, Червонограді, Белзі стоять пусті гуртожитки, можливо, краще їх перепрофільовувати і видавати там квартири АТОвцям, щоби забезпечити їхню потребу в житлі. Не треба, щоби ці гуртожитки стояли пусткою і жахали людей, щоби там вештались наркомани. Можна зробити ремонт за кошти інвестора, громади чи, можливо, б самі атовці до цього б доклалися, і в такий спосіб вирішити проблему», – заявив депутат.

Він також наголосив, що воїни АТО на Львівщині не забезпечені житлом.

«Державна субвенція діє на обмежені категорії людей. Це – сім'ї загиблих  воїнів, учасники АТО, які втратили кінцівки, та інваліди. Є кредити у селах для індивідуального будівництва, тут немає обмеження по учасниках АТО. Але, на жаль, в обласному бюджеті на такі потреби заклали дуже маленьку суму. І тому цього року в Львівській області було виділено всього один такий кредит. І наступного року, вочевидь, нічого кращого не буде», – додав депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: