КВУ закликав НАЗК перевірити діяльність партії Саакашвілі

15174693_1221544527938430_1380835980_n

Комітет виборців України закликає Нацагентство із питань запобігання корупції здійснити перевірку діяльності «Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі» та ще 20 політичних партій.

Про це повідомляє сайт КВУ.

Відзначається, що діяльність цих партій може мати тіньове фінансування.

«У звітах політичних сил вказані нульові витрати на проведення статутної діяльності, однак вони мають постійно діючі інформаційні ресурси та проводять іншу оплачувану діяльність, що може свідчити про тіньовий характер їх фінансування», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що КВУ проаналізував звіти 272 партій, доступних на сайті НАЗК, і виявив, що 70% партій (192 партії) не зазначили жодних витрат упродовж квітня-червня 2017 року. При цьому частина політичних партій ведуть активну діяльність, яка потребує суттєвих грошових витрат.

«Це стосується політичної сили "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі", в якої активно працює та наповнюється веб-сайт де, зокрема, висвітлюється інформація про регіональні тури лідерів політичної сили. При цьому в звіті партії за І квартал вказані нульові витрати», - йдеться в повідомленні.

КВУ закликає політичні партії пояснити джерела походження коштів для проведення відповідної діяльності, а керівництво НАЗК – ініціювати перевірку вказаних партій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: