Львівщиною мандруватиме міжнародний фестиваль документального кіно

DSC_4138_1507718561

Впродовж 12 жовтня - 10 листопада на Львівщині відбуватимуться покази фільмів у межах програми XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА. Захід присвячений проблемам захисту прав людини та довкілля.

Про це повідомили сьогодні, 11 жовтня, під час брифінгу щодо відкриття фестивалю.

«Цьогорічна тема фестивалю – «Чотири градуси», бо за прогнозами екологів, саме на стільки до кінця сторіччя підніметься  середня температура і клімат зазнає суттєвих змін,  це може завдати шкоди людини. Тому кожен мусить замислитись як гармонійно співіснувати у довкіллі з природою. Головні екоакції відбуватимуться у музеї - меморіалі «Тюрма на Лонцького», тут будуть організовані фотовиставки,  інша цікава акція – експертні дискусії  із зоозахисниками. І третій аспект – це показ фільмів на тему декомунізації», - зазначила Вікторія Садова, регіональна координаторка мандрівного фестивалю Docudays UA.

За словами організаторів, під час фестивалю документального кіно Docudays UA презентують 24 фільми з різних країн світу на 11 відкритих майданчиках області, зокрема у Медіатеці та Львівському обласному  молодіжному центрі покажуть короткометражки для молоді про права переселенців.

«Ці фільми - дуже гарний навчальний матеріал, який можна використати поза межами навчальних закладів. Ми вирішили зробити покази  для студентів  і запросити осіб, які приїхали навчатись з інших областей, адже така річ як права людини під час міграції є для молоді дуже актуальними особливо коли студенти їдуть на навчання чи працювати за кордон», - наголосив Андрій Мочурад,  представник  ГО «Граніт».

Окрім кіно  під час фестивалю відбуватимуться тренінги та дискусії щодо захисту прав дітей.

«Цього року ми створюємо платформу DOCU/YOUNG для школярів, будемо проводити окрім показів, зріз  того як пишуть підручники для юних поколінь, наскільки це адаптовано під міжнародні стандарти. Також поговоримо про захист прав дитини в школах з освітянами, психологами», - зазначила  Ніна Хома, регіональна координаторка Міжнародного мандрівного  фестивалю Docudays UA.

Зокрема під час брифінгу присутнім показали документальну стрічку «Боротьба Джамали», у якому журналістка Елін Йонссон зафіксувала  життя співачки і її сім’ї  в Україні та Криму. Фільм відтворює тему депортації кримських татар і є актуальним у історії сьогодення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: